måndag 27 juli 2009

Flashback och Islam

Nu har jag aldrig antagit att Flashback var annat än ett fjortistillhåll, men vissa trådar är rent utsagt patetiska och kontraproduktiva.

*suck*

Det tragiska är att islamofoberna tenderar att per automatik associera enskilda individer med en religion. Mer obehagligt dock är att samma sorts tänkande överensstämmer med ZOG-idioternas logik.

Själv var jag grymt skeptisk mot den muslimska världen i tonåren, men det berodde framförallt på okunnighet och en barnslig vilja att förenkla olika destruktiva företeelser från de religiösa utövarna till den graden att man kunde dra allting över en kam. Det tillhör den ungdomliga romantiken att söka sig efter ultimata sanningar och löjligt simpla maximer, som låter slagkraftiga och "hederliga", men egentligen är i samma retorikspår som de mest mörkbruna eller vinröda ideologierna.

Även om man som jag är emot det mesta inom organiserad religion så måste man ändå ställa sig frågan hur långt man ska gå för att försvara det sekulära samhället, och framförallt vilken sorts polemik och moralisk ställning man ska ta när man kämpar för det. Är det en överlägsen och chauvinistisk hållning, och ett aggressivt dikotomiserande av Dem (muslimer) och Vi (icke-muslimer) så löper man risk att ge medvind åt politiska rörelser som kanske inte alls var ens mening från början. Ungefär som Göran Hägglund nyligen gjorde i Almedalen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar